Този десерт ще ви възхити със сладостта и фината сърцевина на крушата, с аромата на виното и подправките.  Може да я сервирате топла или студена – във всички случаи ще бъде фаворит на трапезата.

Съставки

  • 1 с.л. Пчелен мед
  • 3 ч.ч. Червено вино
  • 1 щипка Индийско орехче
  • 1 пръчица Канела
  • 5 зрънца Карамфил
  • 2 бр. Круши

Начин на приготвяне

  • 1. Виното с подправките и меда се сваряват на среден огън.
  • 2. Обелените круши се поставят в сместа и се варят 30 минути, обръщайки ги, за да са равно сварени от всички страни.
  • 3. Изваждат се и се отцеждат. Сервират се с пръчица канела или звездовиден анасон.