Вкусна рецепта, предоставена от мама Недка Купенова и Мария Данчева, участвали в предаването "Мама готви по-добре".
Съставки
- 1/2 кг Картоф
- 2 бр. Яйца
- 1 връзка Пресен лук
- 1 консерва Нахут от консерва
- 500 г Бяла риба
- 1/2 кг Тиква
Начин на приготвяне
- 1. Рибата сварете на пара.
- 2. Лука нарежете и задушете в тиган с малко олио.
- 3. В купа намачкайте нахут от консерва, рибата, яйце, сол и задушения лук.
- 4. От получената смес оформете крокети и ги оваляйте в яйце и галета.
- 5. Изпържете ги в сгорещено олио.
- 6. Обелете картофите и тиквата и ги нарежете на кубчета. Сварете ги.
- 7. Намачкайте ги на пюре като добавите сол, мляко и масло.
- 8. Сервирайте рибните крокети с пюрето като гарнитура.