Когато в крем супата един от основните компоненти е запечен, тя става много по-ароматна, в сравнение със само сварените. Така е и в тази рецепта - картофите са предварително запечени във фурната.
За още повече свежест и аромат се настъргва малко кора от грейпфрут. Повярвайте ни - това е едно от най-хубавите неща, които можете да направите за вашата крем супа.
Съставки
- 4 с.л. Зехтин
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 1 ч.л. Сол
- 1 глава Лук
- 1 стебло Целина
- 1/2 ч.ч. Нахут от консерва
- 3 бр. Картофи
- 2 филии Хляб
- 1 с.л. Червен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Обелете картофите и ги измийте. Нарежете ги на едри шайби и ги подредете в тава, върху хартия за печене. Поръсете с 1 с. л. зехтин и сол. Печете за 20 минути във фурната.
- 2. В подсолена вода сложете главата лук, нарязана на едро и стръка целина. Не прекалявайте с количеството, защото целината дава доста силен аромат. Сварете ги, докато омекнат.
- 3. Сипете в купата на пасатора изпечените картофи и отцедените лук и целина. Запазете водата, в която са врели, за да разредите супата. Пасирайте, като добавите нахута и останалото количество зехтин.
- 4. Изрежете корите от филиите хляб и средата нарежете на малки квадратчета. Сложете ги в купа, полейте с 1 с.л. зехтин и овкусете със сол и червен пипер. Разбъркайте внимателно, за да се покрият всички парченца. Може да запържите в сух тиган или да изпечете за няколко минути във фурната.
- 5. Готовата супа гарнирайте със свежо стръкче целина, лъжица заквасена сметана и крутоните. Отгоре настържете малко кора от грейпфрут за свежест.