Вечеря, която може да направите само за 30 минути. Съдържа основни продукти, които са налични в почти всяка кухня.
Направете я предпочитана от децата, като изрежете крутоните от филийки хляб със забавни формички за сладки.
Съставки
- 4 бр. Картофи
- 2 бр. Моркови
- 450 мл Вода
- 2 см Джинджифил
- 5 с.л. Зехтин
- 1 с.л. Сол
- 1/2 ч.л. Черен пипер
- 2 щипки Суха мащерка
- 1 бр. Глава лук
- 1 ч.л. Лют червен пипер
- 1/2 ч.л. Кисело мляко
Начин на приготвяне
- 1. Обелете картофите, морковите и лука и ги измийте. Нарежете на едри парчета. Сложете да се варят в студена вода, докато омекнат много.
- 2. Извадете зеленчуците и ги пасирайте, докато са топли. Постепенно добавяйте от зеленчуковия бульон, докато разредите до такава консистенция, каквато ви харесва.
- 3. Овкусете със сол.
- 4. Изрежете фигурки от тънки филийки хляб с формичка за сладки. Може и просто да нарежете на квадратчета, като предварително махнете коричката. Сипете парчетата хляб в дълбока купа и ги полейте с 2 с. л. от зехтина. Овкусете с лют червен пипер. Разбъркайте внимателно, за да се овкусят всички парчета хляб.
- 5. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене. Печете за 7 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
- 6. Малко преди да сервирате, добавете в супата зехтин, разбито кисело мляко и крутони.