Вечеря, която може да направите само за 30 минути. Съдържа основни продукти, които са налични в почти всяка кухня. 

 

Направете я предпочитана от децата, като изрежете крутоните от филийки хляб със забавни формички за сладки. 

 

Съставки

  • 4 бр. Картофи
  • 2 бр. Моркови
  • 450 мл Вода
  • 2 см Джинджифил
  • 5 с.л. Зехтин
  • 1 с.л. Сол
  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 2 щипки Суха мащерка
  • 1 бр. Глава лук
  • 1 ч.л. Лют червен пипер
  • 1/2 ч.л. Кисело мляко

Начин на приготвяне

  • 1. Обелете картофите, морковите и лука и ги измийте. Нарежете на едри парчета. Сложете да се варят в студена вода, докато омекнат много. 
  • 2. Извадете зеленчуците и ги пасирайте, докато са топли. Постепенно добавяйте от зеленчуковия бульон, докато разредите до такава консистенция, каквато ви харесва. 
  • 3. Овкусете със сол. 
  • 4. Изрежете фигурки от тънки филийки хляб с формичка за сладки. Може и просто да нарежете на квадратчета, като предварително махнете коричката. Сипете парчетата хляб в дълбока купа и ги полейте с 2 с. л. от зехтина. Овкусете с лют червен пипер. Разбъркайте внимателно, за да се овкусят всички парчета хляб.
  • 5. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене. Печете за 7 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. 
  • 6. Малко преди да сервирате, добавете в супата зехтин, разбито кисело мляко и крутони.