Тропическите плодове - манго и папая, предават на изпеченово многолистно тесто несравним екзотичен вкус.

Съставки

  • 1 бр. Киви
  • 1 бр. Ананас
  • 30 г Краве масло
  • 3 кори Многолистно тесто
  • 1 бр. Манго
  • 2 с.л. Крема сирене
  • 1 бр. Папая
  • 1 бр. Нар
  • 1 бр. Лимонова кора

Начин на приготвяне

  • 1. Маслото се разтопява и с него се намазват 6 броя формички по избор.
  • 2. Корите от многолистното тесто се нареждат една върху друга на работната повърхност и се нарязват на 24 квадрата с дължина по 12,5 см.
  • 3. Всяка формичка се застила с един квадрат, който се намазва леко с масло. Отгоре се слага втори квадрат, така че ъглите да не се застъпват. Намазва се с масло и така, докато във всяка формичка се съберат по 4 тестени квадратчета.
  • 4. Кошничките се пекат в предварително загрята до 190 градуса фурна около 6 минути. Оставят се да се охладят.
  • 5. Мангото се обелва. Месестата част се нарязва на кубчета и се прави на пюре със сиренето.
  • 6. Папаята и ананасът също се обелват, като семената на папаята се отстраняват. Двата плода се нарязват на парченца. Нарязва се и кивито. Накрая се поръсва с наровите семенца
  • 7. Кошничките се пълнят с пюрето и останалите плодове. Гарнират се с настърганата на едро лимонова кора.