Тази торта е толкова лесна и най-важното здравословна и балансирана, че с радост ще ви споделя стъпките за нейното приготвяне. Зарадвайте сетивата си и забравете за калориите.
Съставки
- 1-2 бр. Лимонова кора
- 2 ч.ч. Кокосови стърготини
- 2 с.л. Пчелен мед
- 320 мл Кокосово масло
- 1 с.л. Какао
- 2 с.л. Кокосово масло
- 12 бр. Фурми
- 2 ч.ч. Орехи
- 80 г Черен шоколад
- 9 бр. Ягоди
Начин на приготвяне
- 1. Смелете орехите в блендер, добавете изчистените от костилките фурми (важно е фурмите да са пресни и сочни, а не сухи, ако са сухи, накиснете ги предварително за половин час в топла вода или ром), кокосовото масло и какаото.
- 2. Блиндирайте всичко до получаване на хомогенна и лесна за оформяне смес.
- 3. В ринг за торта изсипете сместа и притиснете с лъжица. Сложете в хладилника, докато приготвите крема.
- 4. Подгответе крема като смесите подсладеното кокосовото мляко, кокосовите стърготини и настърганата кора от лимон и бъркайте докато стърготините поемат млякото.
- 5. Кремът трябва да е гъст. Изсипете го върху блата и приберете тортата за няколко часа в хладилника.
- 6. За глазурата разтопете шоколада на водна баня с лъжица кокосово масло. Оставете малко да се охлади и изсипете върху стегналата торта (преди това не забравяйте да махнете ринга, за да може глазурата да се разтече хубаво по страните на тортата).
- 7. За украсата може да използвате каквото ви се иска (стига, разбира се, да се съчетава добре с останалите вкусове).
- 8. Ето моето предложение:Измийте ягоди и ги подсушете. Разтопете бял шоколад на водна баня, потопете всяка ягода в белия шоколад, след това оваляйте в кокос и поставете върху все още меката глазура.