Тази торта е толкова лесна и най-важното здравословна и балансирана, че с радост ще ви споделя стъпките за нейното приготвяне. Зарадвайте сетивата си и забравете за калориите. 

Съставки

  • 1-2 бр. Лимонова кора
  • 2 ч.ч. Кокосови стърготини
  • 2 с.л. Пчелен мед
  • 320 мл Кокосово масло
  • 1 с.л. Какао
  • 2 с.л. Кокосово масло
  • 12 бр. Фурми
  • 2 ч.ч. Орехи
  • 80 г Черен шоколад
  • 9 бр. Ягоди

Начин на приготвяне

  • 1. Смелете орехите в блендер, добавете изчистените от костилките фурми (важно е фурмите да са пресни и сочни, а не сухи, ако са сухи, накиснете ги предварително за половин час в топла вода или ром), кокосовото масло и какаото.
  • 2. Блиндирайте всичко до получаване на хомогенна и лесна за оформяне смес. 
  • 3. В ринг за торта изсипете сместа и притиснете с лъжица. Сложете в хладилника, докато приготвите крема.
  • 4. Подгответе крема като смесите подсладеното кокосовото мляко, кокосовите стърготини и настърганата кора от лимон и бъркайте докато стърготините поемат млякото. 
  • 5. Кремът трябва да е гъст. Изсипете го върху блата и приберете тортата за няколко часа в хладилника.
  • 6. За глазурата разтопете шоколада на водна баня с лъжица кокосово масло. Оставете малко да се охлади и изсипете върху стегналата торта (преди това не забравяйте да махнете ринга, за да може глазурата да се разтече хубаво по страните на тортата).
  • 7. За украсата може да използвате каквото ви се иска (стига, разбира се, да се съчетава добре с останалите вкусове).
  • 8. Ето моето предложение:Измийте ягоди и ги подсушете. Разтопете бял шоколад на водна баня, потопете всяка ягода в белия шоколад, след това оваляйте в кокос и поставете върху все още меката глазура.