Кокос и тиква в едно - нещо нетрадиционно, но много вкусно и вълшебно. Тази нежна супа е много подходяща за хора, които избягват млечните продукти. Приготвя се от предварително изпечена тиква, което пък пести време. Убедете се сами...
Съставки
- 4 скилидки Чесън
- 2 см Корен джинджифил
- 2 с.л. Гхи
- 4 ч.ч. Печена тиква
- 1/2 ч.ч. Кокосово мляко
- 1 1/2 ч.ч. Бульон
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. В тенджерка и на среден огън се загрява маслото, а в него леко се запържват джинджифилът и чесънът.
- 2. След като ароматът им се усили, се добавят тиквата, млякото и бульонът. Разбърква се, след което се пасира.
- 3. Получената хомогенна смес се овкусява със сол и пипер и се оставя да покъкри 15 минути.
- 4. Сервира се с декорация от малко кокосово мляко, сметана или слънчогледови семки.