Кокос и тиква в едно - нещо нетрадиционно, но много вкусно и вълшебно. Тази нежна супа е много подходяща за хора, които избягват млечните продукти. Приготвя се от предварително изпечена тиква, което пък пести време. Убедете се сами...

Съставки

  • 4 скилидки Чесън
  • 2 см Корен джинджифил
  • 2 с.л. Гхи
  • 4 ч.ч. Печена тиква
  • 1/2 ч.ч. Кокосово мляко
  • 1 1/2 ч.ч. Бульон
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. В тенджерка и на среден огън се загрява маслото, а в него леко се запържват джинджифилът и чесънът.
  • 2. След като ароматът им се усили, се добавят тиквата, млякото и бульонът. Разбърква се, след което се пасира.
  • 3. Получената хомогенна смес се овкусява със сол и пипер и се оставя да покъкри 15 минути.
  • 4. Сервира се с декорация от малко кокосово мляко, сметана или слънчогледови семки.