Колкото и вариации да има на картофените изкушения, традиционните са най-вкусни. Ето как да ги приготвим.
Съставки
- 1 ч.л. Кимион
- 1 с.л. Джинджифил
- 1/2 глава Лук
- 2 бр. Люти червени чушки
- 80 мл Зехтин
- 120 г Замразен грах
- 500 г Картофи
- 1 ч.л. Кориандър
- 2 с.л. Брашно
- 1 с.л. Лимонов сок
Начин на приготвяне
- 1. Картофите сесваряват и се намачкват. Грахът се бланшира в подсолена кипяща вода за 3 мин.,след което се изцежда добре.
- 2. 1 с.л. зехтин се загрява в тиган на среднатемпература.
- 3. Слагат се чушките, лукът, джинджифилът и подправките и се готви минута, докато се смесят добре ароматите. Бърка се през цялото време.
- 4. Сместа сеприбавя към картофите заедно с брашното и лимоновия сок. Оформят се кюфтенца исе оставят за 30 минути да стегнат.
- 5. Останалият зехтин се загрява на средна температура.Кюфтенцата се пържат от всяка страна 1-2 минути.
- 6. Преди да се поднесат, кюфтенцата се поставят върхукухненска хартия, за да се отцедят добре.