Колкото и вариации да има на картофените изкушения, традиционните са най-вкусни. Ето как да ги приготвим. 

Съставки

  • 1 ч.л. Кимион
  • 1 с.л. Джинджифил
  • 1/2 глава Лук
  • 2 бр. Люти червени чушки
  • 80 мл Зехтин
  • 120 г Замразен грах
  • 500 г Картофи
  • 1 ч.л. Кориандър
  • 2 с.л. Брашно
  • 1 с.л. Лимонов сок

Начин на приготвяне

  • 1. Картофите сесваряват и се намачкват. Грахът се бланшира в подсолена кипяща вода за 3 мин.,след което се изцежда добре. 
  • 2. 1 с.л. зехтин се загрява в тиган на среднатемпература. 
  • 3. Слагат се чушките, лукът, джинджифилът и подправките и се готви минута, докато се смесят добре ароматите. Бърка се през цялото време. 
  • 4. Сместа сеприбавя към картофите заедно с брашното и лимоновия сок. Оформят се кюфтенца исе оставят за 30 минути да стегнат.
  • 5. Останалият зехтин се загрява на средна температура.Кюфтенцата се пържат от всяка страна 1-2 минути. 
  • 6. Преди да се поднесат, кюфтенцата се поставят върхукухненска хартия, за да се отцедят добре.