Вкусът на Италия, събран в една великолепна класика в жанра.Неустоимо удоволствие за ценителите на пицата.
Съставки
- 125 г Сирене Гауда
- 100 г Шунка
- 300 г Гъби
- 1 ч.л. Риган
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Сол
- 1 бр. Консервна кутия домати
- 2 скилидки Чесън
- 265 г Блат за пица
- 1 глава Лук
- 125 г Сирене Моцарела
- 2 с.л. Магданоз
Начин на приготвяне
- 1. Обеленият лук се нарязва на кубчета, а обеленя чесън – на кръгчета. В тиган се загряват 2 с.л. зехтин и в него се задушават чесънът и лукът.
- 2. Доматите се добавят и оставят да се сгъстят. След това се добавя домтеното пюре и се подправя със сол, черен пипер и риган.
- 3. Фурната се загрява до 250 градуса. Гъбите се почистват и нарязват на ситно.
- 4. Шунката се нарязва на ивици. Гаудата се настъргва, а моцарелата се нарязва на кръгчета.
- 5. Блатът се намазва с доматения сос. Отгоре равномерно се разпределят гъбите, шунката, двата вида сирене, магданоза, черния пипер, солта и 3 с.л. олио.
- 6. Пече се12-15 минути, докато тестото по краищата се покрие с хрупкава златистокафява коричка.