Вкусът на Италия, събран в една великолепна класика в жанра.Неустоимо удоволствие за ценителите на пицата.

Съставки

  • 125 г Сирене Гауда
  • 100 г Шунка
  • 300 г Гъби
  • 1 ч.л. Риган
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Сол
  • 1 бр. Консервна кутия домати
  • 2 скилидки Чесън
  • 265 г Блат за пица
  • 1 глава Лук
  • 125 г Сирене Моцарела
  • 2 с.л. Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Обеленият лук се нарязва на кубчета, а обеленя чесън – на кръгчета. В тиган се загряват 2 с.л. зехтин и в него се задушават чесънът и лукът.
  • 2. Доматите се добавят и оставят да се сгъстят. След това се добавя домтеното пюре и се подправя със сол, черен пипер и риган.
  • 3. Фурната се загрява до 250 градуса. Гъбите се почистват и нарязват на ситно.
  • 4. Шунката се нарязва на ивици. Гаудата се настъргва, а моцарелата се нарязва на кръгчета.
  • 5. Блатът се намазва с доматения сос. Отгоре равномерно се разпределят гъбите, шунката, двата вида сирене, магданоза, черния пипер, солта и 3 с.л. олио.
  • 6. Пече се12-15 минути, докато тестото по краищата се покрие с хрупкава златистокафява коричка.