Италианска подправка, която в класическия си вариант се състои само от 3 съставки.
Съставки
- 3 с.л. Зехтин
- 2 щипки Сол
- 5 стръка Пресен чесън
- 1/2 ч.ч. Лимонова кора
- 2 връзки Магданоз
Начин на приготвяне
- 1. Измийте магданоза и го подсушете.
- 2. Накълцайте го на ситно.
- 3. Настържете кората на лимона.
- 4. Накълцайте на ситно бялата част на пресния чесън.
- 5. Смесете всички съставки.
- 6. Овкусете със сол и зехтин.
- 7. Готовата прясна гремолата сипете в стъклен буркан и съхранявайте в хладилник
- 8. Подправяйте печени меса, риба, паста и зеленчуци на скара.