Италианска подправка, която в класическия си вариант се състои само от 3 съставки.

Съставки

  • 3 с.л. Зехтин
  • 2 щипки Сол
  • 5 стръка Пресен чесън
  • 1/2 ч.ч. Лимонова кора
  • 2 връзки Магданоз

Начин на приготвяне

  • 1. Измийте магданоза и го подсушете. 
  • 2. Накълцайте го на ситно.
  • 3. Настържете кората на лимона.
  • 4. Накълцайте на ситно бялата част на пресния чесън.
  • 5. Смесете всички съставки.

     

  • 6. Овкусете със сол и зехтин. 
  • 7. Готовата прясна гремолата сипете в стъклен буркан и съхранявайте в хладилник
  • 8. Подправяйте печени меса, риба, паста и зеленчуци на скара.