Малки, вкусни хапки, поднесени със свежа салата. Рецептата е за 10 кюфтенца.

Съставки

  • 3 с.л. Зехтин
  • 100 г Киноа
  • 100 г Овче сирене
  • 1 глава Лук
  • 50 г Черни маслини
  • 1/4 връзка Копър
  • 2 бр. Яйца
  • 4 с.л. Галета
  • 3-4 с.л. Зехтин
  • 1-2 щипки Сол
  • 1-2 щипки Черен пипер
  • 50 г Рукола
  • 50 г Чери домати
  • 1/2 с.л. Червен винен оцет
  • 1.2 щипки Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Киноата се измива, сварява се в подсолена вода, отцежда се и се охлажда.
  • 2. Почистените от костилките маслини се режат на шайби, сиренето се натрошава, лукът и копърът се наситняват. Киноата се смесва с маслините, лука, копъра, яйцата и сиренето, овкусява се със сол и черен пипер, добавя се галетата.
  • 3. Оформят се кюфтета и се изпържват с малко зехтин от всяка страна.
  • 4. Салатата се приготвя като се смесват нарязаният лук, руколата и разполовените домати, и се овкусява със сол, червения оцет и зехтина.
  • 5. Кюфтетата се сервират със салатата.