Малки, вкусни хапки, поднесени със свежа салата. Рецептата е за 10 кюфтенца.
Съставки
- 3 с.л. Зехтин
- 100 г Киноа
- 100 г Овче сирене
- 1 глава Лук
- 50 г Черни маслини
- 1/4 връзка Копър
- 2 бр. Яйца
- 4 с.л. Галета
- 3-4 с.л. Зехтин
- 1-2 щипки Сол
- 1-2 щипки Черен пипер
- 50 г Рукола
- 50 г Чери домати
- 1/2 с.л. Червен винен оцет
- 1.2 щипки Сол
Начин на приготвяне
- 1. Киноата се измива, сварява се в подсолена вода, отцежда се и се охлажда.
- 2. Почистените от костилките маслини се режат на шайби, сиренето се натрошава, лукът и копърът се наситняват. Киноата се смесва с маслините, лука, копъра, яйцата и сиренето, овкусява се със сол и черен пипер, добавя се галетата.
- 3. Оформят се кюфтета и се изпържват с малко зехтин от всяка страна.
- 4. Салатата се приготвя като се смесват нарязаният лук, руколата и разполовените домати, и се овкусява със сол, червения оцет и зехтина.
- 5. Кюфтетата се сервират със салатата.