За да си приготвите фазан, не е нужно да ходите на лов. Месото от тази птица, както и други по-екзотични, може да намерите в по-добрите месарници или да напазарувате директно от ферми.
Съставки
- 3 скилидки Чесън
- 1 стебло Мащерка
- 100 мл Телешки бульон
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Сол
- 50 г Краве масло
- 2 бр. Яйца
- 400 г Фазан
- 50 г Боровинки
Начин на приготвяне
- 1. Смелете добре охладеното месо в месомелачка. Добавете яйчените белтъци, солта и маслото към сместа и объркайте добре.
- 2. Разделете мляното месо на 6 части. Оформете като кюфтенца. Печете до готовност.
- 3. Пригответе соса, като загреете бульона, добавите листенцата мащерка и чесъна. Оставете да се готви на котлона 3-5 минути. Отстранете мащерката и чесън и добавете боровинките. Гответе още 30 секунди. С получения сос залейте кюфтетата.