За да си приготвите фазан, не е нужно да ходите на лов. Месото от тази птица, както и други по-екзотични, може да намерите в по-добрите месарници или да напазарувате директно от ферми.  

Съставки

  • 3 скилидки Чесън
  • 1 стебло Мащерка
  • 100 мл Телешки бульон
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Сол
  • 50 г Краве масло
  • 2 бр. Яйца
  • 400 г Фазан
  • 50 г Боровинки

Начин на приготвяне

  • 1. Смелете добре охладеното месо в месомелачка. Добавете яйчените белтъци, солта и маслото към сместа и объркайте добре. 
  • 2. Разделете мляното месо на 6 части. Оформете като кюфтенца. Печете до готовност.
  • 3. Пригответе соса, като загреете бульона, добавите листенцата мащерка и чесъна. Оставете да се готви на котлона 3-5 минути. Отстранете мащерката и чесън и добавете боровинките. Гответе още 30 секунди. С получения сос залейте кюфтетата.