Едно страхотно предястие, което може да приготвите в буркани. Оставете да престои 1-2 седмици, или пазете за зимата - изборът е ваш.
Подготовката на чушките - печене, изстиване и белене, отнема време, затова може да разделите приготвянето на тази рецепта в два дена.
Стерилизират се само за 5 минути и така могат да издържат дълго време. Въпреки че са толкова нежни и вкусни, че едва ли това ще се случи.
Съставки
- 2 с.л. Захар
- 1/2 ч.ч. Сол
- 1 ч.ч. Олио
- 1 ч.ч. Оцет
- 100 бр. Чушки
- 2 връзки Магданоз
- 3 глави Чесън
Начин на приготвяне
- 1. Чушките се изпичат на открит огън върху ламарина, върху котлон или в тава във фурната. Оставят се да престоят 20 минути в найлонова торбичка. След като малко изстинат, се обелват.
- 2. Прави се саламура от останалите продукти. Всичко се сипва в голяма тенджера, като чесънът и магданозът се нарязват на ситно. Захарта и солта се добавят и се бърка, докато се разтворят в оцета и олиото.
- 3. Обелените чушки се поставят в маринатата и се оставят да престоят 3 часа.
- 4. Редят се в буркани - пълнят се с чушки, след което се долива от маринатата до ръба.
- 5. Стерилизират се за 5 минути.