Вълшебни мъфини с шоколадови сърца, скрити в пухкава топяща се обвивка. Каква по-вкусна и изкусителна изненада за любимия човек в Деня на св. Валентин, пък и не само тогава, нали?
Съставки
- 1 ампула Есенция ванилия
- 3-4 с.л. Какао
- 1 ч.ч. Брашно
- 2 ч.л. Бакпулвер
- 250 г Разтопено краве масло
- 2/3 ч.ч. Цедено кисело мляко
- 4 бр. Яйца
- 1 ч.ч. Захар
Начин на приготвяне
- 1. Яйцата и захарта се разбиват с вилица. Прибавя се цеденото кисело мляко и се разбърква добре. Към яйчено-млечната смес се сипва и разтопеното, но леко охладено масло заедно с есенцията ванилия.
- 2. В отделна купа се пресяват заедно брашното и бакпулверът. Прибавят се към течните съставки и се разбъркват с шпатула, колкото да се смесят. Сместа се разделя на две. Към едната половина се прибавя какаото и се разбърква, докато се оцвети в кафяво.
- 3. Кръгла или правоъгълна тавичка се намаслява и ръси леко с брашно. Насипва се какаовата смес на равен пласт и се пече 20 минути в загрята до 180 градуса фурна. Готовността може да се провери с клечка за зъби – ако излезе чиста при пробождане, блатът е готов. Кейкът се оставя да се охлади и с формичка за сладки-сърце с подходящ размер блатът се нарязва.
- 4. Бялата част на сместа се сипва в шприц или в найлонова торбичка, като едното й ъгълче се отрязва. Слагат се хартиени кошнички във формите за мъфини и се насипват 2 пръста от сместа.
- 5. Във всяка кошничка се нареждат по 3-4 шоколадови сърца, които се притискат надолу, за да се закрeпят добре. Покриват се отгоре с бялата смес.
- 6. Мъфините се пекат 20 минути на 180 градуса. При разрязването пред вас ще се открие скритото във всеки мъфин шоколадово сърце.