Вкусна рецепта, предоставена от мама Антоанета и Илиян Механджийски - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки

  • 1 ч.л. Захар
  • 2 с.л. Червено вино
  • 2 с.л. Лютеница
  • 2 стръка Праз
  • 200 г Свинско контрафиле
  • 8 бр. Яйца
  • 4 бр. Картофи

Начин на приготвяне

  • 1. Нарежете филето на малки кубчета и го запържете в нагорещен тиган с малко олио.
  • 2. Добавете нарязания на ситно праз.
  • 3. След като се запържат сложете лютеницата и подправките и пържете още 5-6 минути.
  • 4. Добавете виното. 
  • 5. След като то изври плънката е готова. 
  • 6. Разбийте яйцата със щипка сол, изсипете ги в тиган с малко олио и изпържете омлет.
  • 7. Когато обърнете омлета върху изпечената страна сложете плънката и прегънете на две. 
  • 8. Когато е напълно готов го поднесете с пържени картофи.