Вкусна рецепта, предоставена от мама Антоанета и Илиян Механджийски - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 ч.л. Захар
- 2 с.л. Червено вино
- 2 с.л. Лютеница
- 2 стръка Праз
- 200 г Свинско контрафиле
- 8 бр. Яйца
- 4 бр. Картофи
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете филето на малки кубчета и го запържете в нагорещен тиган с малко олио.
- 2. Добавете нарязания на ситно праз.
- 3. След като се запържат сложете лютеницата и подправките и пържете още 5-6 минути.
- 4. Добавете виното.
- 5. След като то изври плънката е готова.
- 6. Разбийте яйцата със щипка сол, изсипете ги в тиган с малко олио и изпържете омлет.
- 7. Когато обърнете омлета върху изпечената страна сложете плънката и прегънете на две.
- 8. Когато е напълно готов го поднесете с пържени картофи.