Картофките, запечени с бекон, са едно от най-вкусните ястия, които може да си приготвите. За тях не се изискват специални кулинарни умения, защото се приготвят лесно и бързо.
Зеленият сос с оцет и чесън променя добре познатия плътен вкус и им придава лека пикантност, която ще ви накара да искате още и още от тях.
Съставки
- 2 щипки Сол
- 2 с.л. Олио
- 2 с.л. Оцет
- 70 г Орехи
- 1 връзка Магданоз
- 500 г Бекон
- 1 кг Картоф
- 5 скилидки Чесън
Начин на приготвяне
- 1. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на дълги парчета. Може да ги направите на осминки, като разполовите картофа и всяка половинка нарежете на 4; или на тънки и дълги пръчици.
- 2. Добре е беконът да е предварително нарязан на тънки парчета. Така ще го завиете по-лесно. Увийте всяко картофче в парче бекон. Няма нужда от допълнителна мазнина, защото беконът има такава. Смесването на ароматите и вкусовете ще направи картофите изключително вкусни.
- 3. Подредете ги в тавичка и изпечете на 190 градуса за 30 минути.
- 4. Нарежете магданоза на ситно - и листата, и стеблата. Обелете чесъна и го нарежете на малки парчета. Смесете заедно магданоза в купичка. Може леко да намачкате. Подправете със сол, оцет, олио. За баланс може да добавите малка щипка захар.
- 5. Готовите картофи оставете леко да се охладят. Сипете соса в отделна паничка и топвайте всяко картофче в него преди хапване.