Картофите и маслото са добрите приятели, които са достатъчни, за да направят вкусен обяд или вечеря. Ако добавите малко ароматни подправки и някои други продукти и кулинарни техники, става истински вкусна глезотия. 

Съставки

  • 200 г Галета
  • 1.5 ч.ч. Олио
  • 1 ч.л. Черен пипер
  • 1 ч.л. Суха мащерка
  • 1 ч.л. Сол
  • 4 бр. Яйца
  • 4 бр. Картофи
  • 250 г Краве масло

Начин на приготвяне

  • 1. Измийте картофите. Надупчете ги с вилица. Поръсете с малко сол и увийте плътно всеки картоф в алуминиево фолио. Изпечете в продължение на 1 час във фурната. 
  • 2. След като са готови, развийте от фолиото и оставете малко да изстинат. Обелете картофите и ги сложете в пасатор. 
  • 3. Добавете маслото, двете яйца и подправките. Пасирайте, докато се получи гладко пюре. 
  • 4. Сложете сместа в кухненски пош. Шрицовайте на дебели рулца върху плоска чиния с галета. Овъргаляйте картофените форми в галетата. 

     

  • 5. Разбийте останалите яйца и потопете всяко рулце в тях. Изпържете до златисто в сгорещената мазнина. Отцедете върху салфетка.