Картофите и маслото са добрите приятели, които са достатъчни, за да направят вкусен обяд или вечеря. Ако добавите малко ароматни подправки и някои други продукти и кулинарни техники, става истински вкусна глезотия.
Съставки
- 200 г Галета
- 1.5 ч.ч. Олио
- 1 ч.л. Черен пипер
- 1 ч.л. Суха мащерка
- 1 ч.л. Сол
- 4 бр. Яйца
- 4 бр. Картофи
- 250 г Краве масло
Начин на приготвяне
- 1. Измийте картофите. Надупчете ги с вилица. Поръсете с малко сол и увийте плътно всеки картоф в алуминиево фолио. Изпечете в продължение на 1 час във фурната.
- 2. След като са готови, развийте от фолиото и оставете малко да изстинат. Обелете картофите и ги сложете в пасатор.
- 3. Добавете маслото, двете яйца и подправките. Пасирайте, докато се получи гладко пюре.
- 4. Сложете сместа в кухненски пош. Шрицовайте на дебели рулца върху плоска чиния с галета. Овъргаляйте картофените форми в галетата.
- 5. Разбийте останалите яйца и потопете всяко рулце в тях. Изпържете до златисто в сгорещената мазнина. Отцедете върху салфетка.