Много вкусни кюфтета, които са особено високо оценени от децата. За гарнитура използвайте салата от пресни краставици и домати. 



Съставки

  • 1 щипка Черен пипер
  • 1/2 ч.ч. Олио
  • 1 щипка Сол
  • 1 бр. Яйце
  • 100 г Лук
  • 200 г Гъби
  • 300 г Кайма
  • 1 кг Картоф

Начин на приготвяне

  • 1. Обелете картофите и ги сварете. Готовите картофи намачкайте, като им добавите сол.
  • 2. Нарежете лука. Добавете каймата и запържете всичко това за кратко в мазнина. 
  • 3. Когато са почти готови, сложете и гъбите в тигана. Подправете със сол и черен пипер. 
  • 4. Готовата картофена смес разстелете на тънък кръг с диаметър около 13 см.
  • 5. В средата сложете от гъбения пълнеж. Оформете кюфтенцето, така че пълнежът да остане в средата.
  • 6. Потопете в разбитото яйце и изпържете от двете страни в предварително загрято олио.