Много вкусни кюфтета, които са особено високо оценени от децата. За гарнитура използвайте салата от пресни краставици и домати.
Съставки
- 1 щипка Черен пипер
- 1/2 ч.ч. Олио
- 1 щипка Сол
- 1 бр. Яйце
- 100 г Лук
- 200 г Гъби
- 300 г Кайма
- 1 кг Картоф
Начин на приготвяне
- 1. Обелете картофите и ги сварете. Готовите картофи намачкайте, като им добавите сол.
- 2. Нарежете лука. Добавете каймата и запържете всичко това за кратко в мазнина.
- 3. Когато са почти готови, сложете и гъбите в тигана. Подправете със сол и черен пипер.
- 4. Готовата картофена смес разстелете на тънък кръг с диаметър около 13 см.
- 5. В средата сложете от гъбения пълнеж. Оформете кюфтенцето, така че пълнежът да остане в средата.
- 6. Потопете в разбитото яйце и изпържете от двете страни в предварително загрято олио.