Блатът на тази пица се приготвя само от 3 съставки - овесени ядки, яйце и сладък картоф. Няма месене и се приготвя буквално за 5 минути - само пасирате.
Този тип зеленчукови блатове могат да заменят тестото за пица за хора с непоносимост към глутена. Освен със сладък картоф, могат да се приготвят с карфиол или броколи. Блатът е тънък и хрупкав. Ако добавите сол на кристали, стват чудесни крекери.
Този тип зеленчукови блатове могат да заменят тестото за пица за хора с непоносимост към глутена. Освен със сладък картоф, могат да се приготвят с карфиол или броколи. Блатът е тънък и хрупкав. Ако добавите сол на кристали, стват чудесни крекери.
Гарнирайте пицата с пиле, приготвено на барбекю. За да подсилите вкуса, използвайте и барбекю сос.
Съставки
- 2 бр. Сладък картоф
- 1 ч.ч. Овесени ядки
- 1 бр. Яйце
- 1/2 ч.ч. Готово пилешко
- 1 глава Червен лук
- 1 ч.ч. Сирене Моцарела
- 1 шепа Кориандър
- 1/2 ч.ч. Терияки сос
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете картофа и заедно с овесените ядки и яйцето го пасирайте.
- 2. Тестото се сипва в кръгла тава, застлана с хартия за печене, и леко се притиска с пръсти, докато се оформи блат.
- 3. Намажете блата със сос, а върху него наръсете пилето, лука и моцарелата.
- 4. Печете 10 минути на 200 градуса.
- 5. Върху топлата пица наръсете нарязания на ситно кориандър.