Това питателно и разкошно блюдо ще омагьоса сетивата ви в мига, в който почувствате аромата и усетите вкуса му...
Съставки
- 2 бр. Яйца
- 270 г Бутер тесто
- 500 г Карфиол
- 1 щипка Сол
- 600 г Филе от сьомга
- 1 щипка Черен пипер
- 1 бр. Лимон
- 150 г Сметана
- 1 скилидка Чесън
- 2 с.л. Олио
Начин на приготвяне
- 1. Карфиолът се бланшира 4-5 минути във вряща подсолена вода. Тестото се оставя на стайна температура да се отпусне.
- 2. Рибата се нарязва на парчета с големина около 3 см и се овкусява със сол и черен пипер.
- 3. Кората на половин лимон се настъргва. Сокът от половината лимон се изцежда.
- 4. Сметаната, яйцата, лимоновата кора, 1 с.л. лимонов сок, скилидката чесън, малко сол и черен пипер се смесват.
- 5. Тавичката се намаслява и поръсва с брашно. Дъното и страничните стени се застилат с тесто, върху което се разпределят рибата и карфиолът. Отгоре се изсипва сметановата смес.
- 6. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30 минути. Прекрасна гарнитура е зелената салата.