Брюкселското зеле често е пренебрегвано, защото много хора смятат, че то се готви трудно, а и не го харесват на вкус. Но вкусът както към храната, така и към облеклото се възпитава. Колкото по-често предлагате определен продукт на масата, в различни негови форми, толкова по-лесно той ще се приеме.
Брюкселското зеле помага в борбата с ракови и сърдечно-съдови заболявания, понижава холестерола в кръвта и подобрява функцията на щитовидната жлеза. А и да се сготви вкусно съвсем не е толкова трудно.
Съставки
- 1/2 ч.ч. Течна готварска сметана
- 450 г Брюкселско зеле
- 1 ч.ч. Сирене Пекорино
- 8 бр. Бекон
Начин на приготвяне
- 1. Загрейте фурната на 200 градуса.
- 2. Сложете тигана на котлона и препечете бекона, докато стане хрупкав. Отнема около 6 минути. отделете 1 с.л. от отделената мазнина, с която да намажете формата за печене.
- 3. Нарежете брюкселското зеле на половинки. Бланширайте за 5 минути в подсолена, кипяща вода, докато омекне.
- 4. Смесете половината количество сирене, брюкселското зеле и бекона. Сипете всичко в намазнената форма. Отгоре изсипете останалото количество сирене.
- 5. Печете във фурната 20 минути.