Брюкселското зеле често е пренебрегвано, защото много хора смятат, че то се готви трудно, а и не го харесват на вкус. Но вкусът както към храната, така и към облеклото се възпитава. Колкото по-често предлагате определен продукт на масата, в различни негови форми, толкова по-лесно той ще се приеме. 



Брюкселското зеле помага в борбата с ракови и сърдечно-съдови заболявания, понижава холестерола в кръвта и подобрява функцията на щитовидната жлеза. А и да се сготви вкусно съвсем не е толкова трудно. 



Съставки

  • 1/2 ч.ч. Течна готварска сметана
  • 450 г Брюкселско зеле
  • 1 ч.ч. Сирене Пекорино
  • 8 бр. Бекон

Начин на приготвяне

  • 1. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  • 2. Сложете тигана на котлона и препечете бекона, докато стане хрупкав. Отнема около 6 минути. отделете 1 с.л. от отделената мазнина, с която да намажете формата за печене.  
  • 3. Нарежете брюкселското зеле на половинки. Бланширайте за 5 минути в подсолена, кипяща вода, докато омекне. 
  • 4. Смесете половината количество сирене, брюкселското зеле и бекона. Сипете всичко в намазнената форма. Отгоре изсипете останалото количество сирене. 
  • 5. Печете във фурната 20 минути.