Вкусна рецепта, предоставена от мама Атанаска Лалева и Тина Йонкова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV. 

Съставки

  • 600 г Свинско контрафиле
  • 100 г Свинска мас
  • 2 с.л. Олио
  • 1 ч.л. Червен пипер
  • 1 щипка Сол
  • 100 г Краве сирене
  • 20 г Краве масло
  • 100 г Качамак
  • 2 скилидки Чесън
  • 1 щипка Чубрица

Начин на приготвяне

  • 1. Изсипете качамака и кравето масло във вряща подсолена вода и бъркайте постоянно до пълната му готовност. 
  • 2. Прибавете половината от сиренето и разбъркайте. 
  • 3. Изсипете качамака в чиния, отгоре натрошете останалото сирене. 
  • 4. Сланината запържете в тиган и я поръсете върху качамака. 
  • 5. Накрая го полейте със загрято масло с червен пипер. 
  • 6. За да направите шишчетата - разчукайте свинското на тънко.
  • 7. Нарежете го на лентички, подправете със сол, счукан чесън, чубрица, червен пипер и олио.
  • 8. След това ги изпечете на тиган.
  • 9. Сервирайте месото заедно с качамака.