Вкусна рецепта, предоставена от мама Грета и Михаела - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV

Съставки

  • 800 г Домати
  • 2 скилидки Чесън
  • 8 бр. Яйца
  • 100 г Краве сирене
  • 1 връзка Пресен лук
  • 1 щипка Захар
  • 250 г Булгур
  • 75 г Краве масло
  • 1 глава Лук
  • 500 мл Бульон

Начин на приготвяне

  • 1. Доматите настържете без ципата и ги задушете в дълбок тиган със зехтин и наситнен чесън. Сложете щипка захар.
  • 2. Варете соса докато се посгъсти. Добавете наситнен босилек.
  • 3. Поръсете с натрошеното сирене и отгоре чукнете целите яйца.
  • 4. Наситнете пресния лук и го сложете върху ястието.
  • 5. За на приготвите булгура най-напред нарежете лука на ситно.
  • 6. В тенджера стопете маслото, добавете лука и задушавайте 3-4 минути, на среден огън.
  • 7. Добавете булгура да се запържи около 4-5 минути, като бъркате непрекъснато за да не загори.
  • 8. Доливайте бульон, подправете със сол и след като заври оставете да се вари 3-4 минути.
  • 9. Намалете огъня почти докрай и изчакайте водата от булгура да се изпари и да стане напълно готов.
  • 10. Накрая го поръсете с наситнен пресен джоджен.
  • 11. Сервирайте булгура като гарнитура към яйцата.