Вкусна рецепта, предоставена от мама Грета и Михаела - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV
Съставки
- 800 г Домати
- 2 скилидки Чесън
- 8 бр. Яйца
- 100 г Краве сирене
- 1 връзка Пресен лук
- 1 щипка Захар
- 250 г Булгур
- 75 г Краве масло
- 1 глава Лук
- 500 мл Бульон
Начин на приготвяне
- 1. Доматите настържете без ципата и ги задушете в дълбок тиган със зехтин и наситнен чесън. Сложете щипка захар.
- 2. Варете соса докато се посгъсти. Добавете наситнен босилек.
- 3. Поръсете с натрошеното сирене и отгоре чукнете целите яйца.
- 4. Наситнете пресния лук и го сложете върху ястието.
- 5. За на приготвите булгура най-напред нарежете лука на ситно.
- 6. В тенджера стопете маслото, добавете лука и задушавайте 3-4 минути, на среден огън.
- 7. Добавете булгура да се запържи около 4-5 минути, като бъркате непрекъснато за да не загори.
- 8. Доливайте бульон, подправете със сол и след като заври оставете да се вари 3-4 минути.
- 9. Намалете огъня почти докрай и изчакайте водата от булгура да се изпари и да стане напълно готов.
- 10. Накрая го поръсете с наситнен пресен джоджен.
- 11. Сервирайте булгура като гарнитура към яйцата.