Ягодови сърца с шоколадова глазура – как ви звучи? Вкусно и изкушаващо, нали? Комбинацията от ягоди и шоколад е завладяваща, а характерната за нея сладост, примесена с обаятелен плодов аромат е подобаваща за наближаващия ден на влюбените.

Съставки

  • 1 ч.л. Кокосово масло
  • 2 бр. Шоколад
  • 10 бр. Ягоди

Начин на приготвяне

  • 1. Почистените от дръжките ягоди се измиват, следкоето всяка се разрязва на две половинки. 
  • 2. Поставят се с разрязаната част надолу, катополовинките се прикрепват една за друга с помощта на клечка за зъби така, чеклечките леко да стърчат от едната страна. Получава се ягодово сърце. 
  • 3. Шоколадовите парченца се поставят в стъклена илиметална огнеупорна купа и на водна баня се разтопяват заедно с малко кокосовоили рапично масло до състояние на гъст шоколадов крем. 
  • 4. Същият се бърка внимателно с лъжица, за да станегладък. Купата се оставя за минута-две настрана, за да се поохлади леко
  • 5. Подредените върху пергаментова хартия ягодовисърца се намазват с тънък слой шоколадов крем с помощта на лъжичка. Кремъттрябва да покрие плътно "сърцата". 
  • 6. Заедно с пергаментовия лист всички те се поставят вхладилник за 1 до 3 часа, докато се втвърдят. След това клечките се изтеглят внимателно. 
  • 7. Шоколадовите сърца се подреждат в подходящ съд и пожелание се апликират с разноцветни захарни пръчици.