Не само вкусни, дъхави, но и... здравословни. На всичкото отгоре, на тези прекрасни малки ароматни кексчета спокойно може да се наслади всеки с глутенова непоносимост...

Съставки

  • 2 с.л. Смляно ленено семе
  • 1/2 ч.ч. Вода
  • 2 с.л. Кокосово масло
  • 1/2 ч.л. Ванилов екстракт
  • 1/2 ч.л. Сода за хляб
  • 2 1/2 ч.ч. Бадемово брашно
  • 2 ч.ч. Ябълки
  • 3 бр. Яйца
  • 1/4 ч.ч. Пчелен мед
  • 2 ч.л. Канела

Начин на приготвяне

  • 1. Фурната се загрява на 180 градуса. В малка купа се смесват сухите съставки. В друга - течните. Накрая се смесват едните с другите и се бъркат да получаването на гладка смес, в която започват да се образуват мехурчета.
  • 2. Добавя се и разстопеното кокосово масло и ябълките, нарязани на тънки лунички.
  • 3. С получената смес се запълват до 1/3 формичките за мъфини. Ябълкови кексчета се пекат 20-25 минути или до златисто-кафяво.