Не само вкусни, дъхави, но и... здравословни. На всичкото отгоре, на тези прекрасни малки ароматни кексчета спокойно може да се наслади всеки с глутенова непоносимост...
Съставки
- 2 с.л. Смляно ленено семе
- 1/2 ч.ч. Вода
- 2 с.л. Кокосово масло
- 1/2 ч.л. Ванилов екстракт
- 1/2 ч.л. Сода за хляб
- 2 1/2 ч.ч. Бадемово брашно
- 2 ч.ч. Ябълки
- 3 бр. Яйца
- 1/4 ч.ч. Пчелен мед
- 2 ч.л. Канела
Начин на приготвяне
- 1. Фурната се загрява на 180 градуса. В малка купа се смесват сухите съставки. В друга - течните. Накрая се смесват едните с другите и се бъркат да получаването на гладка смес, в която започват да се образуват мехурчета.
- 2. Добавя се и разстопеното кокосово масло и ябълките, нарязани на тънки лунички.
- 3. С получената смес се запълват до 1/3 формичките за мъфини. Ябълкови кексчета се пекат 20-25 минути или до златисто-кафяво.