Повечето хора знаят, че stracciatella e вид сладолед. Но освен десерт, това е и супа. Особеното при нея е, че яйцата стават на парцали и това е търсен ефект.
Приготвя се лесно и е много вкусна!
Съставки
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Индийско орехче
- 1/2 връзка Магданоз
- 100 г Сирене Пармезан
- 4 бр. Яйца
- 2 с.л. Царевично брашно
- 1.5 литри Пилешки бульон
- 1 щипка Лимонова кора
Начин на приготвяне
- 1. Отделете 250 мл от бульона. Останалия оставете да заври в тенджера.
- 2. В купа смесете царевичното брашно с настъргания пармезан, наситнения магданоз и разбитите яйца.
- 3. Прибавете и студения бульон и разбъркайте. Изсипете на струйка към врящия бульон. Получава се супа с яйца на парцали.
- 4. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Настържете малко кора от лимон.