Повечето хора знаят, че stracciatella e вид сладолед. Но освен десерт, това е и супа. Особеното при нея е, че яйцата стават на парцали и това е търсен ефект. 

Приготвя се лесно и е много вкусна!

Съставки

  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Индийско орехче
  • 1/2 връзка Магданоз
  • 100 г Сирене Пармезан
  • 4 бр. Яйца
  • 2 с.л. Царевично брашно
  • 1.5 литри Пилешки бульон
  • 1 щипка Лимонова кора

Начин на приготвяне

  • 1. Отделете 250 мл от бульона. Останалия оставете да заври в тенджера. 
  • 2. В купа смесете царевичното брашно с настъргания пармезан, наситнения магданоз и разбитите яйца. 
  • 3. Прибавете и студения бульон и разбъркайте. Изсипете на струйка към врящия бульон. Получава се супа с яйца на парцали. 
  • 4. Подправете със сол, черен пипер и индийско орехче. Настържете малко кора от лимон.