Ако сте решили да отделите повече време за вечеря, това ястие е само за вас - става бавно, но вкусът е нетипичен и приятен. Тази яхния е толкова засищаща, че ви обещаваме и най-големия лакомник да не остане гладен. Сервирайте я с шампанско и ще сътворите най-приказната вечеря вкъщи!

Съставки

  • 1 пакетче Телешки бульон
  • 425 мл Червено вино
  • 10 скилидки Чесън
  • 2 с.л. Магданоз
  • 1 с.л. Мащерка
  • 3 бр. Моркови
  • 18 бр. Печурки
  • 12 бр. Лук
  • 3 с.л. Зехтин
  • 175 г Бекон
  • 1 1/2 кг Телешко
  • 50 г Краве масло
  • 50 г Брашно

Начин на приготвяне

  • 1. Нарязвате телешкото месо на кубчета, а след това го запържвате със зехтин заедно с бекона в тиган или тенджера. 
  • 2. Извадете месото и го поставете в съд с лука (12 бр. бейби лук, ако е по-голям, намалете бройката), гъбите и морковите. После добавете магданоза, мащерката и чесъна. 
  • 3. Покрийте с червено вино и оставете да къкри за един час или докато месото и зеленчуците са готови. 
  • 4. Направете си запръжка в отделен съд, като започнете с разтапянето на маслото и после добавите брашното. Приготвянето на запръжката не би трябвало да ви отнеме повече от 2-3 минутки.
  • 5. Извадете месото и зеленчуците в друг съд. Оставете течността с виното да заври и добавете 1 лъжица от запръжката. Бъркайте докато запръжката се разтвори и разнесе хубаво в сместа. 
  • 6. Върнете месото и зеленчуците обратно и изключете котлона. Поръсете със ситно нарязан магданоз за аромат и сервирайте със шампанско.