Ако сте решили да отделите повече време за вечеря, това ястие е само за вас - става бавно, но вкусът е нетипичен и приятен. Тази яхния е толкова засищаща, че ви обещаваме и най-големия лакомник да не остане гладен. Сервирайте я с шампанско и ще сътворите най-приказната вечеря вкъщи!
Съставки
- 1 пакетче Телешки бульон
- 425 мл Червено вино
- 10 скилидки Чесън
- 2 с.л. Магданоз
- 1 с.л. Мащерка
- 3 бр. Моркови
- 18 бр. Печурки
- 12 бр. Лук
- 3 с.л. Зехтин
- 175 г Бекон
- 1 1/2 кг Телешко
- 50 г Краве масло
- 50 г Брашно
Начин на приготвяне
- 1. Нарязвате телешкото месо на кубчета, а след това го запържвате със зехтин заедно с бекона в тиган или тенджера.
- 2. Извадете месото и го поставете в съд с лука (12 бр. бейби лук, ако е по-голям, намалете бройката), гъбите и морковите. После добавете магданоза, мащерката и чесъна.
- 3. Покрийте с червено вино и оставете да къкри за един час или докато месото и зеленчуците са готови.
- 4. Направете си запръжка в отделен съд, като започнете с разтапянето на маслото и после добавите брашното. Приготвянето на запръжката не би трябвало да ви отнеме повече от 2-3 минутки.
- 5. Извадете месото и зеленчуците в друг съд. Оставете течността с виното да заври и добавете 1 лъжица от запръжката. Бъркайте докато запръжката се разтвори и разнесе хубаво в сместа.
- 6. Върнете месото и зеленчуците обратно и изключете котлона. Поръсете със ситно нарязан магданоз за аромат и сервирайте със шампанско.