Chef Андре Токев стартира в неделя шестия сезон на кулинарното предаване „Ловци на храна“, което този път ще ни отведе в Северозападна България и Южна Италия.

За Токев Северозападът е красив, дори невероятен, с древна история. „На едно място правят боба с копър, на едно с магданоз, на трето с лющян или девесил, на друго с джоджен. Много е различна, красива и интересна България и всеки път се радвам като започна тези пътешествия из нея“, сподели кулинарят.

Косьо, или Коко е новият партньор в предаването на Токев и ще отговаря за културата и изкуството. Константин Таквор, освен актьор и готвач, е екстремен спортист, катерач, който обича преживяванията и ще преоткрива интересни места, докато Токев готви и се занимава с историческата, и кулинарна страна на нещата, Коко ще е по приключенията.

Още първият епизод в България, започва в древно селище до село Арчар – там е бил един от най-големите римски градове на балканите, който се е развивал с векове. Токев споделя, че говори често с учените, които са там. Те от своя страна му споделят, че за техните находки се вълнуват всички, но не и у нас.

В Италия Андре Токев ще ни покаже какво представлява наследственост и какво означава занаятчийство. При тях има приемственост и традиции по-утвърдени от нашите, смята той: „В Италия видяхме седмо, осмо поколение занаятчии, които са си предали професията“.

При обиколките из страната, когато един от местните градинари пита откъде са, Андре и Коко отговарят, че са българи. Италианецът възкликава: „Вие сте най-добрите градинари!“, а Токев добавя: „Били сме“. Според него най-важното нещо е да защитим наследството си: „Трябва много по-добре да развием това нещо и наистина да защитим това „име“, което дедите ни са изградили преди стотина години“.

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement