Сервира се с нарязан на едро шамфъстък.
Съставки
- 50 г Шамфъстък
- 1 ч.л. Ванилов екстракт
- 1 бр. Индийско орехче
- 425 г Компот от сини сливи
- 1 консерва Гуава
Начин на приготвяне
- 1. Сиропът от 425 г кутия компот от сини сливи се отцежда, като се изсипва в голяма тенджера.
- 2. Отцежда се и сиропът от консерва гуава (425 г) в същата тенджера.
- 3. Сместа се вари на силен огън за 4-5 минути, докато намалее наполовина.
- 4. Междувременно се почистват сливите от костилките, ако е необходимо, и се разпределят в 4 купи.
- 5. Добавят се гуавата, като преди това я нарязвате на половинки.
- 6. В сиропа се слага ваниловият екстрак.
- 7. Плодовете се заливат с готовия сироп.
- 8. Десертът се поръсва с 50 г нарязан шамфъстък и се сервира.