Сервира се с нарязан на едро шамфъстък.

Съставки

  • 50 г Шамфъстък
  • 1 ч.л. Ванилов екстракт
  • 1 бр. Индийско орехче
  • 425 г Компот от сини сливи
  • 1 консерва Гуава

Начин на приготвяне

  • 1. Сиропът от 425 г кутия компот от сини сливи се отцежда, като се изсипва в голяма тенджера.
  • 2. Отцежда се и сиропът от консерва гуава (425 г) в същата тенджера.
  • 3. Сместа се вари на силен огън за 4-5 минути, докато намалее наполовина.
  • 4. Междувременно се почистват сливите от костилките, ако е необходимо, и се разпределят в 4 купи.
  • 5. Добавят се гуавата, като преди това я нарязвате на половинки.
  • 6. В сиропа се слага ваниловият екстрак.
  • 7. Плодовете се заливат с готовия сироп.
  • 8. Десертът се поръсва с 50 г нарязан шамфъстък и се сервира.