През топлите сезони често избираме да хапнем вън. Било то на почивка на морето, планински преход, семеен пикник или на почивка на отделена от динамиката вила, често избираме да си направим барбекю. Ако типичните рецепти за месо и зеленчуци на скара са ви омръзнали, ви предлагаме нова идея, в която ще съчетаете вкуса и лекотата с полезнтие качества на нашето любимо авокадо.

Съставки

  • 1 бр. Домат
  • 300 г Сирене Фета
  • 4 бр. Авокадо

Начин на приготвяне

  • 1. Изберете 4 броя авокадо, като внимавате да са меки, но да все пак да не бъдат презрели. Разполовете ги и премахнете костилките без да ги белите от кората.
  • 2. На готови за печене, но не прекалено силни въглища, сложете авокадото първо от страната с кората за 5 минути, а след това обърнете от другата и печете за същото време.
  • 3. Докато го чакате, натрошете сиренето, нарежете доматите на кубчета, накъсайте листенца пресен босилек и разбъркайте.
  • 4. След като авокадото е изпечено, напълнете в дупката от костилката на всяка половинка от готовата смес. Добавете по няколко капки зехтин и се наслаждавайте. 
  • 5. Ако сте в гората и зехтин не ви се намира, рецептата ще бъде също толкова добра и без него. При липса на пресен босилек, добавете каквото подправки имате. Ако ви се намират люти чушки, сложете малко количество от тях, като предварително ги нарежете на ситно, в сместа, за да добие ястието ви по-пикантен вкус. Можете да натрошите и ядки върху готовото авокадо.
  • 6.  В случай, че авокадото ви служи не за основно ястие, а за гарнитура към месо, намалете порцията на половина - вместо по цяло, по половин авокадо на човек.