Граховата супа е богата на фибри и изключително походяща за всички, които спазват по-леки режими – нискокалорична, полезна и свежа.
Съставки
- 400 г Замразен грах
- 1 стрък Зелен лук
- 750 мл Вода
- 2 кубчета Зеленчуков бульон
- 250 г Сирене Моцарела
Начин на приготвяне
- 1. Във вряща вода се натрошават 2 кубчета зеленчуков бульон.
- 2. Към тях се прибавя замразеният зелен грах и 1 стрък зелен лук. Готви се около 8-10 минути или докато омекне грахът.
- 3. Зеленият лук се изважда, а супата се маха от котлона за 10 минути.
- 4. Моцарелата се нарязва и се поставя в блендер. Добавя се супата и се пюрира.