Граховата супа е богата на фибри и изключително походяща за всички, които спазват по-леки режими – нискокалорична, полезна и свежа.

Съставки

  • 400 г Замразен грах
  • 1 стрък Зелен лук
  • 750 мл Вода
  • 2 кубчета Зеленчуков бульон
  • 250 г Сирене Моцарела

Начин на приготвяне

  • 1. Във вряща вода се натрошават 2 кубчета зеленчуков бульон.
  • 2. Към тях се прибавя замразеният зелен грах и 1 стрък зелен лук. Готви се около 8-10 минути или докато омекне грахът.
  • 3. Зеленият лук се изважда, а супата се маха от котлона за 10 минути.
  • 4. Моцарелата се нарязва и се поставя в блендер. Добавя се супата и се пюрира.