Атрактивен на вид, неустоим на вкус.
Съставки
- 2 с.л. Олио
- 2 ч.л. Суха мая
- 250 мл Вода
- 1 с.л. Захар
- 150 г Брашно
- 80 г Пшеничен грис
- 150 г Пълнозърнесто брашно
- 2 с.л. Зехтин
- 1 ч.л. Сол
- 2 скилидки Чесън
- 3 с.л. Доматено пюре
- 3 с.л. Песто
- 2 с.л. Брашно
Начин на приготвяне
- 1. Бялото брашно се смесва със солта, захарта, маята и топлата вода, разбърква се и се оставя да втаса на топло за 30 минути.
- 2. Добавят се грисът, пълнозърнестото брашно, стритият на паста с малко сол чесън и зехтинът.
- 3. Замесва се еластично тесто.
- 4. Оставя се да втаса 30 минути в намазнена купа и се разточва на правоъгълник върху набрашнен плот.
- 5. Върху половината тесто по дължина се разпределя доматената паста, а другата половина се намазва с пестото.
- 6. Навива се руло. Завива се като геврек и по повърхността се правят големи разрези.
- 7. Пече се 40 минути на 170 градуса в тава с незалепващо покритие.