Супа, която доставя истинско уводолствие и засища като основно ястие!

Съставки

  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 щипка Сол
  • 1 връзка Магданоз
  • 1/2 глава Целина
  • 2 бр. Моркови
  • 1 глава Лук
  • 30 г Олио
  • 1 1/2 л Телешки бульон
  • 750 г Картофи
  • 8 бр. Вурстчета

Начин на приготвяне

  • 1. Морковитe, лукът и целината се измиват и се нарязват на ситно.
  • 2. Обелват се картофите и се нарязват на кубчета.
  • 3. Лукът, морковите и целината се задушават в сгорещена мазнина, а след това се добавят и кубчетата картофи.
  • 4. Подправят се със сол, черен пипер и магданоз. Всичко се залива с бульона.
  • 5. Супата се оставя да ври около 50 мин.
  • 6. Малко преди да стане готово ястието, се добавят вурстчетата и се вари още 5 минути.