Супа, която доставя истинско уводолствие и засища като основно ястие!
Съставки
- 1 щипка Черен пипер
- 1 щипка Сол
- 1 връзка Магданоз
- 1/2 глава Целина
- 2 бр. Моркови
- 1 глава Лук
- 30 г Олио
- 1 1/2 л Телешки бульон
- 750 г Картофи
- 8 бр. Вурстчета
Начин на приготвяне
- 1. Морковитe, лукът и целината се измиват и се нарязват на ситно.
- 2. Обелват се картофите и се нарязват на кубчета.
- 3. Лукът, морковите и целината се задушават в сгорещена мазнина, а след това се добавят и кубчетата картофи.
- 4. Подправят се със сол, черен пипер и магданоз. Всичко се залива с бульона.
- 5. Супата се оставя да ври около 50 мин.
- 6. Малко преди да стане готово ястието, се добавят вурстчетата и се вари още 5 минути.