Подвита пица, която ще ви пренесе в света на чудесата.

Съставки

  • 1 стрък Мащерка
  • 1 с.л. Зехтин
  • 200 г Пълномаслена сметана
  • 200 г Краве сирене
  • 2 бр. Тиквички
  • 1 с.л. Брашно
  • 50 мл Вода
  • 1/2 бр. Лимонов сок
  • 50 г Квасена сметана
  • 1/4 ч.л. Сол
  • 100 г Краве масло
  • 220 г Брашно
  • 1 скилидка Чесън
  • 1-2 бр. Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Брашното се смесва със солта и нарязаното на кубчета студено масло. Претрива се с ръце.
  • 2. Прибавят се сметаната и предварително смесеният с водата лимонов сок.
  • 3. Замесва се тесто и се оставя покрито в хладилник за 30 минути.
  • 4. Тиквичките се нарязват на тънко по дължина и се посоляват.
  • 5. Стритият на паста чесън се смесва с натрошеното сирене, изварата, наситнената мащерка и зехтина.
  • 6. Тестото се разточва върху набрашнен плот и се прехвърля в кръгла тава, покрита с хартия за печене.
  • 7. Върху него се разпределя сместа със сирене, без да се нанася до края.
  • 8. Отгоре се подреждат предварително подсушените тиквички.
  • 9. Краищата на тестото се прегъват навътре.
  • 10. Ястието се пече 30 минути на 200 градуса.