Подвита пица, която ще ви пренесе в света на чудесата.
Съставки
- 1 стрък Мащерка
- 1 с.л. Зехтин
- 200 г Пълномаслена сметана
- 200 г Краве сирене
- 2 бр. Тиквички
- 1 с.л. Брашно
- 50 мл Вода
- 1/2 бр. Лимонов сок
- 50 г Квасена сметана
- 1/4 ч.л. Сол
- 100 г Краве масло
- 220 г Брашно
- 1 скилидка Чесън
- 1-2 бр. Сол
Начин на приготвяне
- 1. Брашното се смесва със солта и нарязаното на кубчета студено масло. Претрива се с ръце.
- 2. Прибавят се сметаната и предварително смесеният с водата лимонов сок.
- 3. Замесва се тесто и се оставя покрито в хладилник за 30 минути.
- 4. Тиквичките се нарязват на тънко по дължина и се посоляват.
- 5. Стритият на паста чесън се смесва с натрошеното сирене, изварата, наситнената мащерка и зехтина.
- 6. Тестото се разточва върху набрашнен плот и се прехвърля в кръгла тава, покрита с хартия за печене.
- 7. Върху него се разпределя сместа със сирене, без да се нанася до края.
- 8. Отгоре се подреждат предварително подсушените тиквички.
- 9. Краищата на тестото се прегъват навътре.
- 10. Ястието се пече 30 минути на 200 градуса.