Едно типично есенно ястие, което комбинира сезонни продукти - едри манатарки и кестенови листа (8 бр.).

Съставки

  • 44 бр. Гъби
  • 8 филии Пушено сирене
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер
  • 1 опаковка Готово тесто

Начин на приготвяне

  • 1. Измийте гъбите. С нож направете разрез в стъблото и пъхнете парче масло. Увийте гъбите в кестенови листа и ги завържете с конец. Сложете ги в керамичен съд с малко вода и одправките и ги запечете за 10 минути.
  • 2. Застелете една част от тестото по дъното и стените на правоъгълна форма за печене. На дъното наредете половината сирене. Поставете гъбите, извадени от листата, заедно със соса, който са пуснали.
  • 3. Отгоре наредете другото сирене и направете похлупак с останалата част от тестото.
  • 4. Изпечете за 15-20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.