С фин карамелен вкус...
Съставки
- 200 г Захар
- 1 ч.ч. Кора от портокал
- 100 г Захар
- 100 г Кокосови стърготини
- 400 г Кондензирано мляко
- 400 мл Кокосово мляко
- 3 с.л. Царевично нишесте
- 6 бр. Яйца
- 50 мл Вода
Начин на приготвяне
- 1. Яйцата се разбиват и към тях при постоянно бъркане се прибавят нишестето, настърганата портокалова кора, кондензираното мляко, кокосовото мляко, кокосовите стърготини и захарта.
- 2. Захарта, портокаловият сок и водата се смесват и се оставят на тих огън, до получаване на светъл карамел, който се разпределя във форми за крем брюле.
- 3. Отгоре се сипва сместа за флана.
- 4. Десертът се пече около 30 минути на водна баня в загрята на 170 градуса фурна. Формите се охлаждат и фланът се поднася, обърнат в чинии.