С фин карамелен вкус...

Съставки

  • 200 г Захар
  • 1 ч.ч. Кора от портокал
  • 100 г Захар
  • 100 г Кокосови стърготини
  • 400 г Кондензирано мляко
  • 400 мл Кокосово мляко
  • 3 с.л. Царевично нишесте
  • 6 бр. Яйца
  • 50 мл Вода

Начин на приготвяне

  • 1. Яйцата се разбиват и към тях при постоянно бъркане се прибавят нишестето, настърганата портокалова кора, кондензираното мляко, кокосовото мляко, кокосовите стърготини и захарта.
  • 2. Захарта, портокаловият сок и водата се смесват и се оставят на тих огън, до получаване на светъл карамел, който се разпределя във форми за крем брюле.
  • 3. Отгоре се сипва сместа за флана.
  • 4. Десертът се пече около 30 минути на водна баня в загрята на 170 градуса фурна. Формите се охлаждат и фланът се поднася, обърнат в чинии.