Вкусна рецепта, предоставена от мама Роси и Василена - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.
Съставки
- 1 бр. Маруля
- 500 г Картофи
- 300 г Гъби
- 500 г Свинско
- 1 стрък Зелен лук
Начин на приготвяне
- 1. Нарежете месото на кубчета и го запържете в тиган с олио.
- 2. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета и ги изпържете в друг тиган с олио до полуготовност.
- 3. Нарежете гъбите и също ги запържете.
- 4. Сложете месото, картофите и гъбите в тавичка.
- 5. В мазнината, която е останала от месото поръсете 1-2 с.лъжици брашно и го запържете. Добавете чаша вода, за да стане гъста каша, прибавете черният пипер и солта и с тази каша залейте месото, картофите и гъбите.
- 6. Сложете ги във фурна, за да се запекат до готовност.
- 7. Пригответе салатата като нарежете марулята, лука и доматите.
- 8. Сложете ги в купа и овкусете със зехтин, сол и балсамико.
- 9. Поднесете ястието топло като сервирате отделно и салатата.