Хлебната питка - бохча, може да приготвите по всяка рецепта, която използвате за домашен хляб. Важно е питката да се получи захръглена и с обем. 

Капачето на бпхчата се изрязва, а вътрешността се издълбава. От извадените хлебни трохи може да направите галета за панировка, като изсушите хляба във фурна и след това го счукате в хаванче. Бохчата се превръща в купичка, в която да сипете супата, а междувременно и да отхапвате от нея. 

Супичката се гарнира със сварено яйце.

Съставки

  • 2 ч.ч. Прясно мляко
  • 5 с.л. Брашно
  • 5 с.л. Краве масло
  • 2 с.л. Бульон
  • 4 ч.ч. Вода
  • 1/2 ч.ч. Шунка
  • 1 глава Лук
  • 1/3 ч.ч. Целина
  • 4 ч.ч. Картофи
  • 2 ч.л. Сол
  • 1/2 ч.л. Черен пипер
  • 2 бр. Яйца

Начин на приготвяне

  • 1. Смесете картофите, целината, лука, шунката и водата в дълбока тенджера. Оставете ги да заврат и варете 10 – 15 минути на средна температура, докато картофите омекнат. След това долейте пилешкия бульон и подправете със солта и черния пипер.
  • 2. В тиган разтопете маслото и постепенно прибавете към него брашното, като бъркате непрекъснато, докато сместа се сгъсти. Започнете бавно да сипвате млякото и бъркайте енергично, за да не се образуват бучки. После оставете сместа на котлона още 4 – 5 минути, за да се сгъсти.
  • 3. Добавете млечната смес към останалите продукти в тенджерата. Оставете супата да заври.
  • 4. Изпечените бохчи оставете да се охладят. Отрежете горната част за капаче и издълбайте вътрешността. Сипете от супата и поднесете веднага. 
  • 5. Гарнирайте супата със сварено яйце, нарязано на четвъртинки.