С богата и ароматна плънка...

 

Съставки

  • 200 г Царевично брашно
  • 1 бр. Яйце
  • 240 г Бяло брашно
  • 1/2 ч.л. Сол
  • 4 с.л. Олио
  • 1 връзка Пресен лук
  • 200 г Люта наденица Чирозо
  • 250 г Сирене Моцарела

Начин на приготвяне

  • 1. Двата вида брашно се смесват със солта, олиото, около 150 мл вода и яйцето. Върху набрашнен плот се замесва меко тесто и се оставя да почине 30 минути.
  • 2. Пълнежът се приготвя, като чоризото се реже на шайби, запича се на сух тиган до златисто и се отцежда от мазнината върху кухненска хартия.
  • 3. Наситненият лук се слага за 1 минута в отделилата се от чоризото мазнина, за да омекне.
  • 4. Чоризото се накълцва и се смесва с лука и накъсаната моцарела.
  • 5. Тестото се разточва върху набрашнен плот на тънка кора, изрязват се кръгове.
  • 6. В средата на всеки кръг се слага по малко от плънката.
  • 7. Краищата им се намазват с вода и се затварят добре, като се притискат. Отгоре се правят декоративни шарки.
  • 8. Оформените емпанадас се пържат в загрято на 180 градуса олио от всички страни, докато станат златисти, след което се отцеждат от мазнината върху кухненска хартия. Съвет: Емпанадас може да бъдат напълнени и с Черен боб с ориз \"Гайо пинто\".