С богата и ароматна плънка...
Съставки
- 200 г Царевично брашно
- 1 бр. Яйце
- 240 г Бяло брашно
- 1/2 ч.л. Сол
- 4 с.л. Олио
- 1 връзка Пресен лук
- 200 г Люта наденица Чирозо
- 250 г Сирене Моцарела
Начин на приготвяне
- 1. Двата вида брашно се смесват със солта, олиото, около 150 мл вода и яйцето. Върху набрашнен плот се замесва меко тесто и се оставя да почине 30 минути.
- 2. Пълнежът се приготвя, като чоризото се реже на шайби, запича се на сух тиган до златисто и се отцежда от мазнината върху кухненска хартия.
- 3. Наситненият лук се слага за 1 минута в отделилата се от чоризото мазнина, за да омекне.
- 4. Чоризото се накълцва и се смесва с лука и накъсаната моцарела.
- 5. Тестото се разточва върху набрашнен плот на тънка кора, изрязват се кръгове.
- 6. В средата на всеки кръг се слага по малко от плънката.
- 7. Краищата им се намазват с вода и се затварят добре, като се притискат. Отгоре се правят декоративни шарки.
- 8. Оформените емпанадас се пържат в загрято на 180 градуса олио от всички страни, докато станат златисти, след което се отцеждат от мазнината върху кухненска хартия. Съвет: Емпанадас може да бъдат напълнени и с Черен боб с ориз \"Гайо пинто\".