За още по-голям аромат готовото ястие се поръсва с копър или магданоз по желание.
Съставки
- 1 бр. Зелена чушка
- 1-2 с.л. Олио
- 2-3 скилидки Чесън
- 1 глава Лук
- 250 г Печурки
- 1/2 ч.ч. Елда
Начин на приготвяне
- 1. Гъбите се нарязват на плочки и се слагат в сгорещеното олио.
- 2. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се прибавят към гъбите. Задушават се в мазнината до златисто.
- 3. В сух дълбок тиган елдата се запича, докато се появи лек орехов аромат, след което се залива с 2 чаши топла вода.
- 4. Овкусява се с черен пипер и сол.
- 5. Сварената елда се смесва със задушените зеленчуци и се разбърква. Поръсва се с копър или магданоз по желание.