За още по-голям аромат готовото ястие се поръсва с копър или магданоз по желание.

Съставки

  • 1 бр. Зелена чушка
  • 1-2 с.л. Олио
  • 2-3 скилидки Чесън
  • 1 глава Лук
  • 250 г Печурки
  • 1/2 ч.ч. Елда

Начин на приготвяне

  • 1. Гъбите се нарязват на плочки и се слагат в сгорещеното олио.
  • 2. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се прибавят към гъбите. Задушават се в мазнината до златисто.
  • 3. В сух дълбок тиган елдата се запича, докато се появи лек орехов аромат, след което се залива с 2 чаши топла вода.
  • 4. Овкусява се с черен пипер и сол.
  • 5. Сварената елда се смесва със задушените зеленчуци и се разбърква. Поръсва се с копър или магданоз по желание.