В пълнежа на тези еклери си дават среща нахутът и таханът.
Съставки
- 1 бр. Краставица
- 60 г Краве масло
- 1 щипка Сол
- 80 г Брашно
- 2 бр. Яйца
- 150 мл Вода
- 500 г Нахут
- 1 с.л. Тахан
- 1 скилидка Чесън
- 25 мл Лимонов сок
- 2 стръка Пресен лук
- 1 бр. Зелени пиперки
- 1 бр. Морков
Начин на приготвяне
- 1. За приготвянето на ориенталския крем се измива нахутът от една голяма консерва и се оставя да се отцеди.
- 2. Нахутът се пасира и се добавят таханът, смачканата скилидка чесън и сокът на 1 лимон.
- 3. След това се разбърква с нарязаната на малки парченца краставица, настъргания морков и нарязаните на ситно стръка зелен лук и зелена чушка.
- 4. Цялата смес се овкусява с кимион, сол и черен пипер.
- 5. В тенджера със 150 мл вода се кипва маслото и солта.
- 6. Изсипва се брашното и се бърка, докато тестото стане на топка и се отдели от дъното на тенджерата.
- 7. Тенджерата се отстранява от котлона и се охлажда пареното тесто за кратко време.
- 8. Тестото се рабива с миксер заедно с яйцата, докато стане гладко и лъскаво.
- 9. Застила се тавичка с хартия за печене. Със супена лъжица в нея се слагат 5 порции тесто с диаметър 7,5 см и височина 3 см.
- 10. Еклерите се пекат в предварително загрята на 220 градуса за около 20 минути до златистокафяво. Изваждат се и всеки от тях се набожда от едната страна с върха на нож. Връщат се отново във фурната и се пекат за още 5 минути. Изваждат се и се оставят да се охладят.
- 11. Готовият ориенталски крем се слага в охладените еклери.