Приготвянето на изискано ястие не е нужно да е трудна задача! Особено когато разполагаш с точните продукти и кухненски уреди. За щастие има прости рецепти, които няма да отнемат много време, а вместо това ще може да обърнете повече внимание на половинката си.

 

Ябълков пай с канела

Снимка: Istock.com

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Необходими продукти за тестото:

125 г масло

100 г захар 

1 яйце 

2 с. л. ледено студена вода

400-500 г брашно 

За пълнежа:

10 бр. ябълки 

3 с.л. масло 

3 с.л. захар

1 с.л. канела

От продуктите замесвате тесто и го оставяте в хладилника за около 15 минути. Пригответе плънката. Обелете и почистете ябълките. След като ги нарежете на парчета, задушете ги в масло. Добавете захарта и канелата. От тестото отделете около 1/3 за направата на решетката отгоре. По-голямото парче тесто се поставя във форма за пай и се надупчва на няколко места с вилица. Това се прави с цел да не се получават издатини по време на печенето. Отгоре се изсипва плънката. Наредете лентите за  решетката отгоре. Пече се за около половин час на 180 градуса.       

Кокосова торта

 

  

Снимка: Istock.com
                                                                                            

Продукти:

300 г брашно 

100 г захар

100 г сушен кокос 

1 с. л. натурално царевично нишесте 

15 г бакпулвер

1 консерва кокосово мляко 

кора и сок на един био лайм 

1 ч.л. ванилия 

За глазурата са необходими:

100 г пудра захар 

1 ч. л. от лимон или лайм 

1 ч.л. заквасена сметана

леко запечен кокосов чипс 

Кокосовият чипс се смила на ситно с кухненски робот. Брашното се пресява с бакпулвер и се поставя в купа. Нишестето, ванилията и смленият кокос се добавят. Трябва да измиете лайма много добре и да настържете  кората му на ситно. Смесете го с захарта и добавете в купата при другите сухи съставки. Добавете студеното кокосово мляко и сока на лайма и разбъркайте добре. Формата за кекс покрийте с хартия за печене, която намажете с малко масло. Изсипете сместа и я разпределете равномерно. Печете кекса за около час на 180 градуса. Глазурата се приготвя като се смесят пудрата захар, лимоновия сок и сметаната. 

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK