Леко пикантна и невероятно апетитна супа.

Съставки

  • 1-2 щипки Сол
  • 3 с.л. Зехтин
  • 2 бр. Люти зелени чушки
  • 1 бр. Авокадо
  • 100 г Краве сирене
  • 2 стръка Пресен риган
  • 1 с.л. Захар
  • 100 г Царевичен грис
  • 800 г Домати от консерва
  • 2 глави Лук
  • 4 скилидки Чесън
  • 1-2 щипки Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Наситнените лук и чесън се запържват в зехтина. Добавя се царевичният грис.
  • 2. Всичко се разбърква и се слагат доматите, наситненият риган, захарта, сол и черен пипер на вкус.
  • 3. След 2–3 минути се наливат около 1,5 л вода и ястието се оставя да къкри 15 минути.
  • 4. Супата се пасира.
  • 5. Тортилите се запичат в намазан със зехтин тиган, докато станат хрупкави.
  • 6. Супата се сервира с натрошеното сирене, наситнените чушки, обеленото и нарязано на кубчета авокадо и нарязаните на тригълничета тортили. По желание може да сложите в супата парче лайм.