Леко пикантна и невероятно апетитна супа.
Съставки
- 1-2 щипки Сол
- 3 с.л. Зехтин
- 2 бр. Люти зелени чушки
- 1 бр. Авокадо
- 100 г Краве сирене
- 2 стръка Пресен риган
- 1 с.л. Захар
- 100 г Царевичен грис
- 800 г Домати от консерва
- 2 глави Лук
- 4 скилидки Чесън
- 1-2 щипки Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Наситнените лук и чесън се запържват в зехтина. Добавя се царевичният грис.
- 2. Всичко се разбърква и се слагат доматите, наситненият риган, захарта, сол и черен пипер на вкус.
- 3. След 2–3 минути се наливат около 1,5 л вода и ястието се оставя да къкри 15 минути.
- 4. Супата се пасира.
- 5. Тортилите се запичат в намазан със зехтин тиган, докато станат хрупкави.
- 6. Супата се сервира с натрошеното сирене, наситнените чушки, обеленото и нарязано на кубчета авокадо и нарязаните на тригълничета тортили. По желание може да сложите в супата парче лайм.