Дон Домат се е настанил удобно върху бутер блат.

 

Съставки

  • 8 бр. Домати
  • 1 лист Бутер тесто
  • 20 г Краве масло
  • 4 ч.л. Зехтин
  • 2 ч.л. Оцет балсамико
  • 1 щипка Сол
  • 1 щипка Черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1. Маслото се загрява заедно с 2 с.л. зехтин на средна температура.
  • 2. Добавят се доматите със срязаната страна към дъното.
  • 3. Намалява се температурата и се задушават 20 минути докато омекнат.
  • 4. Доматите се подреждат с вътрешността към дъното върху намазнена тавичка за печене.
  • 5. Дъното на тавичката се покрива с тестото и се махат излишните части от бутера.
  • 6. Тартът се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна около 15 минути до покафеняване и леко бухване на тестото.
  • 7. Готовия блат се оставя 5 минути, за да изстине.
  • 8. Обръща се в чиния за сервиране.
  • 9. Оцетът и останалият зехтин се смесват. Тартът се поръсете със сместа.
  • 10. Овкусява се със сол и черен пипер и се поднася, поръсен с листенца босилек.