Дон Домат се е настанил удобно върху бутер блат.
Съставки
- 8 бр. Домати
- 1 лист Бутер тесто
- 20 г Краве масло
- 4 ч.л. Зехтин
- 2 ч.л. Оцет балсамико
- 1 щипка Сол
- 1 щипка Черен пипер
Начин на приготвяне
- 1. Маслото се загрява заедно с 2 с.л. зехтин на средна температура.
- 2. Добавят се доматите със срязаната страна към дъното.
- 3. Намалява се температурата и се задушават 20 минути докато омекнат.
- 4. Доматите се подреждат с вътрешността към дъното върху намазнена тавичка за печене.
- 5. Дъното на тавичката се покрива с тестото и се махат излишните части от бутера.
- 6. Тартът се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна около 15 минути до покафеняване и леко бухване на тестото.
- 7. Готовия блат се оставя 5 минути, за да изстине.
- 8. Обръща се в чиния за сервиране.
- 9. Оцетът и останалият зехтин се смесват. Тартът се поръсете със сместа.
- 10. Овкусява се със сол и черен пипер и се поднася, поръсен с листенца босилек.