Дон Домат се е настанил удобно върху бутер блат.
Съставки
- 8 бр. Домати
 - 1 лист Бутер тесто
 - 20 г Краве масло
 - 4 ч.л. Зехтин
 - 2 ч.л. Оцет балсамико
 - 1 щипка Сол
 - 1 щипка Черен пипер
 
Начин на приготвяне
- 1. Маслото се загрява заедно с 2 с.л. зехтин на средна температура.
 - 2. Добавят се доматите със срязаната страна към дъното.
 - 3. Намалява се температурата и се задушават 20 минути докато омекнат.
 - 4. Доматите се подреждат с вътрешността към дъното върху намазнена тавичка за печене.
 - 5. Дъното на тавичката се покрива с тестото и се махат излишните части от бутера.
 - 6. Тартът се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна около 15 минути до покафеняване и леко бухване на тестото.
 - 7. Готовия блат се оставя 5 минути, за да изстине.
 - 8. Обръща се в чиния за сервиране.
 - 9. Оцетът и останалият зехтин се смесват. Тартът се поръсете със сместа.
 - 10. Овкусява се със сол и черен пипер и се поднася, поръсен с листенца босилек.
 
                                






                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
                                    

    