Наситено розовият цвят на тези палачинки не се постига с боя на прах или други химии в бурканче. За цвета им се използват само зеленчуци. Точно така се постига и невероятният им вкус. 

Да направите пюре от цвекло е много по-лесно, отколкото си мислите. Опаковайте главите цвекло във фолио. Сложете ги в тавичка и печете за час и половина на 200 градуса. Може да ги сготвите на предния ден, така че да са ви готови, когато правите палачинките. С две глави цвекло се получава почти пълна чаша пюре. Тези перфектно розови палачинки са и много полезни.  Цвеклото е антиоксидант, източник на микронутриенти, действа противовъзпалително. 

 

 

Съставки

  • 50 г Краве масло
  • 2 ч.ч. Прясно мляко
  • 2 бр. Яйца
  • 2 глави Червено цвекло

Начин на приготвяне

  • 1. Опаковайте главите цвекло във фолио и ги изпечете във фурната на 200 градуса 1 1/2 часа. Оставете да се охлади добре. Обелете кората и нарежете на едро. пасирайте. Може да добавите малко вода, за да стане хомогенно. 
  • 2. От останалите продукти направете традиционно тесто за палачинки. Разбийте яйцата на висока скорост. Добавете разтопеното масло и млякото. Една по една лъжица сипвайте брашното и бъркайте с лъжица внимателно, за да не останат бучки. 
  • 3. Към тестото за палачинки добавете пюрето от цвекло. За да балансирате вкуса, може да добавите малко захар. 
  • 4. напръскайте със спрей или използвайте малко количество масло, за да смажете дъното на тигана.Налейте малко количество тесто върху горещата повърхност. По-малките палачинки стават с по-наситен розов цвят. 
  • 5. Сервирайте с пресни ягоди и кленов сироп.