С тази рецепта целувките стават крехки и хрупкави, с мека вътрешност. Нишестето се прибавя, за да станат целувките по-твърди. 

Разбъркайте с лъжица, за да се смесят съставките. След това започнете да разбивате с миксер. Използвйате съд, който е сух. Проверете и бъркалките на миксера. Те също трябва да са идеално сухи. 

Целувките може да оцветите със сладкарска боя. За да получите различни форми, използвайте подходящ накрайник. 

Други тънкости при приготвянето


Яйцата трябва да са на стайна температура. Извадете ги от хладилника и ги оставете поне за 30 минути навън. След като отделите белтъците, отново ги оставете за 30 минути, покрити с прозрачно фолио. 

Освен белтъците и захарта, трябва да добавите и щипка сол. Разбивайте първо яйцата със солта, докато бъркалките започнат да правят връхчета от крема. След това, постепенно, добавете и захарта.

Съставки

  • 2 ч.л. Нишесте
  • 150 г Кристална захар
  • 2 бр. Белтъци
  • 1 щипка Сол

Начин на приготвяне

  • 1. Жълтъците и белтъците се отделят много внимателно. В белтъците не бива да попада дори малко от другата част на яйцето. 
  • 2. Разбъркайте с лъжица, след това започнете а разбивате с миксер. Бийте, докато се получи твърд крем. Когато повдигнете сместа с вилките на миксера, върховете трябва да стоят нагоре, без да падат. 
  • 3. Целувките се шприцоват с помощта на пош или хартиена фуния върху тава, застлана с хартия за печене. 

     

  • 4. Сушат се във фурната за 40 минути на 130 градуса.