Нищо не може да се сравнява с домашните хрупкави брускети. Рецептата не е сложна и дори и начинаещи могат да си приготвят този сладък хляб.

Пригответе си някакъв топинг и запретвайте ръкавите за месене!

Съставки

  • 1/2 ч.ч. Прясно мляко
  • 1 бр. Яйце
  • 1/4 ч.ч. Краве масло
  • 1 ч.л. Хималайска сол
  • 1 ч.л. Сода за хляб
  • 1 с.л. Кафява захар
  • 3/4 ч.ч. Пълнозърнесто брашно
  • 1 1/2 ч.ч. Ръжено брашно

Начин на приготвяне

  • 1. Смесете в голяма купа брашното, захарта, солта и содата за хляб. Нарежете маслото на малки парченца и го добавете в купата. После ги омешайте хубаво, докато не получите малки трохички. 
  • 2. Добавете яйцето, а после и млякото. Поръсете получената смес с брашно и омесете, докато тестото спре да лепне.
  • 3. Разделете тестото на две части и оформете продълговати хлебчета. Върху всяко от хлебчетата направете разрези с нож. 
  • 4. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути. Извадете готовите хлебчета и ги увийте в навлажнена кърпа.
  • 5.  След като изстинат ги нарежете на тънки филийки, намажете ги със зехтин и запечете на умерена фурна, за да станат хрупкави.
  • 6. Следват множество възможности за гарниране: с песто от босилек, с доматен топинг или с маслинова паста. А защо да не добавите и още вкусни калории, като ги сервирате с повече зехтин, топинг от сьомга или сардини.