Съставки
- 200 г Фурми
- 200 г Кашу
- 50 г Овесени ядки
- 1 с.л. Кокосово масло
- 1 ч.л. Джинджифил
- 30 г Шоколад
Начин на приготвяне
- 1. Накиснете фурмите в топла вода за 5 минути, докато омекнат. След това излейте водата.
- 2. Сложете в блендер всички съставки (без шоколада) и пасирайте, докато се получи еднородна смес. От матчата използвайте само половината количество. Останалото запазете за поръсване.
- 3. Вземайте от сместа с влажни ръце и оформете топчета. От посочените продукти се получават около 16 бонбона. подредете ги в тава, върху пергаментова хартия.
- 4. Разтопете на водна баня шоколада и полейте топчетата с него. Сложете ги в хладилника за час.
- 5. След като стегнат ги поръсете с останалото количество чай матча.