Тези домашни бонбони, освен че са много вкусни, ще ви дадат и много енергия. Те са чудесен избор, когато ви се прияде нещо сладко.


Може да се съхраняват в хладилник за около седмица.

Съставки

  • 200 г Фурми
  • 200 г Кашу
  • 50 г Овесени ядки
  • 1 с.л. Кокосово масло
  • 1 ч.л. Джинджифил
  • 30 г Шоколад

Начин на приготвяне

  • 1. Накиснете фурмите в топла вода за 5 минути, докато омекнат. След това излейте водата. 
  • 2. Сложете в блендер всички съставки (без шоколада) и пасирайте, докато се получи еднородна смес. От матчата използвайте само половината количество. Останалото запазете за поръсване. 
  • 3. Вземайте от сместа с влажни ръце и оформете топчета. От посочените продукти се получават около 16 бонбона. подредете ги в тава, върху пергаментова хартия. 
  • 4. Разтопете на водна баня шоколада и полейте топчетата с него. Сложете ги в хладилника за час.
  • 5. След като стегнат ги поръсете с останалото количество чай матча.