Този чийзкейк е добре да направите в кръгла форма с диаметър 24 см. Изключително подходящи са тези с махащи се стени, за по-лесно оформяне при стягането на сладкиша, както и за лесно похапване след това. 
 

Използвайте маслени бисквити, такива с мляко или сметана. Добре е да не са обогатени с допълнителен вкус или аромати, защото това ще повлияе на вкуса на чийзкейка. 


За гарниране и сладост на чийзкейка може да използвате конфитюр от бороинки или да си направите пресен, като използвате плодове и захар в съотношение 1:1. Добавете и малко вода. Oставете да поври на среден котлон, като бъркате от време на време. Не оставяйте да се сгъсти прекалено. Хубаво е сладкото да имам сос, който да се разтича по страните на отрязаното парче чийзкейк. 

Съставки

  • 2 ч.ч. Смлени бисквити
  • 200 г Крем сирене
  • 2 ч.ч. Цедено кисело мляко
  • 225 г Краве масло
  • 1/2 ч.ч. Течна готварска сметана
  • 100 г Пудра захар

Начин на приготвяне

  • 1. Разтопете 100 г от маслото на слаб котлон. Смесете ситно смлените бисквити с него в купа, докато стане хомогенна лепкава маса. Разстелете полученото бисквитено тесто по дъното на формата, като притискате с лъжица, докато се получи тъничка коричка. Оставете в хладилника, за да стегне. 
  • 2. Останалото масло разбийте заедно с пудрата захар с миксер. Трябва да се получи приятен и лек крем. Към него добавете крем сиренето и млякото. 
  • 3. В отделна купа разбийте сметаната. Добавете я към сместа с крем сиренето и разбъркайте добре. Полученият крем изсипете върху бисквитения блат и загладете с шпатула. Приберете отново в хладилника, за да стегне.