С допълнение за разкош: карамелизирани орехи!

Съставки

  • 1 пакет Кори за баница
  • 1 кг Тиква
  • 1 ч.ч. Захар
  • 200 г Орехови ядки
  • 1 ч.л. Канела
  • 1 ч.ч. Олио
  • 50 г Пудра захар

Начин на приготвяне

  • 1. Тиквата се настъргва на едро и се задушава в малко олио и вода, докато омекне.
  • 2. Орехите се изпичат и след това се карамелизират с 2 с.л захар.
  • 3. Тиквата се поръсва със захарта, счуканите карамелизирани орехи и канелата. Полива се с олио.
  • 4. Върху всяка кора се разстила приблизително по 2 с.л. плънка с тиква и се навива на руло.
  • 5. Рулата се нареждат в намазнена с олио тава и отгоре се поливат с още малко олио.
  • 6. Тиквеникът се пече на умерена фурна до зачервяване. Преди да се сервира, се поръсва с пудра захар.