С допълнение за разкош: карамелизирани орехи!
Съставки
- 1 пакет Кори за баница
- 1 кг Тиква
- 1 ч.ч. Захар
- 200 г Орехови ядки
- 1 ч.л. Канела
- 1 ч.ч. Олио
- 50 г Пудра захар
Начин на приготвяне
- 1. Тиквата се настъргва на едро и се задушава в малко олио и вода, докато омекне.
- 2. Орехите се изпичат и след това се карамелизират с 2 с.л захар.
- 3. Тиквата се поръсва със захарта, счуканите карамелизирани орехи и канелата. Полива се с олио.
- 4. Върху всяка кора се разстила приблизително по 2 с.л. плънка с тиква и се навива на руло.
- 5. Рулата се нареждат в намазнена с олио тава и отгоре се поливат с още малко олио.
- 6. Тиквеникът се пече на умерена фурна до зачервяване. Преди да се сервира, се поръсва с пудра захар.